Schaakvereniging Nunspeet FAQ

Antwoorden op veel gestelde vragen, kortweg Frequently Asked Questions genoemd. Hieronder staan ze in lukrake volgorde en hieronder staan ook de bijbehorende antwoorden (niet lukraak).

1. Wanneer kan ik mij aanmelden?
 2. Wat is het speltempo?
 3. Wat kost reclame op de website?
 4. Hoeveel bedraagt de contributie?
 5. Wat zijn de speeltijden van de jeugdcompetitie?
 6. Wat zijn de speeltijden van de seniorencompetitie?
 7. Wie mogen er mee doen met de externe competitie?
 8. Hoe kan ik SVN sponsoren/ondersteunen?
 9. Ik kan niet (of nauwelijks) schaken, kan ik meedoen?
10. Ik kan een bijdrage leveren aan de SVN website?

Wanneer kan ik mij aanmelden?

U kunt zich het hele seizoen aanmelden, er is geen sluitingsdatum. De competitie start op 1 september en eindigt voor 1 juni van het jaar er op, maar ook tussentijds bent u van harte welkom.

Wat is het speltempo?

Het tempo is afhankelijk van de leeftijd. Voor senioren (leeftijd 18 jaar en ouder) geldt een tempo van 2 uur per partij per persoon. Het tempo wordt bepaald door de jongste speler aan een bord: jonger dan 12 jaar geldt een tempo van 1 uur per partij per persoon en jonger dan 15 jaar geldt een tempo van 1,5 uur per partij per persoon.
In overleg met uw tegenstander kan echter besloten worden een korter speltempo te kiezen. Het gekozen tempo heeft geen afwijkende consequenties voor de uitslag en de ranglijst.
In de externe competitie is het tempo ongeacht de leeftijd 2 uur per partij per persoon.

Wat kost reclame op website?

De site van SVN is druk bezocht mede door wekelijks actuele informatie, partijen en problemen die door Nunspeet en omgeving (en zelfs ver daarbuiten) bekeken worden – maandelijks honderden unieke bezoekers. SVN is nog op zoek naar enkele sponsors, wellicht iets voor u? De kosten vallen mee, de mogelijkheden legio:

1) vermelding op een pagina door SVN bepaald: € 25,00

2) vermelding op een pagina naar keuze: € 50,00

3) vermelding op alle pagina’s: € 100,00

4) altijd in beeld (zoals VDC): € 200,00

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.
U kunt maandelijks uw “reclametekst” aanbieden in het formaat 160x92. Uw “tekst” kan uit diverse delen bestaan (animated gif).Graag verwelkomen wij u als nieuwe sponsor van de Schaakvereniging Nunspeet. Sponsors mogen in overleg met de vereniging reclame maken op door SVN georganiseerde evenementen.

Hoeveel bedraagt de contributie ?

Per seizoen betalen de senioren een bedrag van €  70,00 en de jeugdleden € 35,00
Elk volgende jeugdlid uit hetzelfde gezin betaalt de helft van het bovengenoemde jeugdtarief. Jeugdleden betalen het eerste halfjaar van hun lidmaatschap niets!
Senioren ontvangen voor dit bedrag het maandblad van de Nederlandse schaakbond.

Wat zijn de speeltijden van de jeugdcompetitie?

De jeugd speelt elke maandag ban 18:45 tot 19:45. Naast de competitie wordt er ook schaakles gegeven volgens de stappenmethode.

Wat zijn de speeltijden van de seniorencompetitie?

De senioren spelen elke maandag van 20:00 tot maximaal 24:00. Patrijen worden niet afgebroken en hervat op een later tijdstip maar geheel uitgespeeld op de gestarte speelavond. De uitslagen bepalen tevens deelname aan de externe competitie.

Wie mogen er meedoen met de externe competitie?

Voor de externe competitie stelt SVN haar beste spelers op - het zijn de spelers die het best presteren in de onderlinge competitie.

Ik kan niet (of nauwelijks) schaken, kan ik meedoen ?

Ja hoor, dat kan. SVN begeleidt nieuwkomers indien nodig. Dit geldt niet alleen voor de jeugd maar ook voor senioren. SVN zal nieuwkomers tijdens de begeleiding adviseren hoe verder te gaan/komen met het schaakspel.

Kan ik een bijdrage leveren aan de SVN website ?

Uiteraard kan dat. Uw bijdrage zal doorgaans geplaatst worden in de rubriek aanzet. Maar daarnaast mag u ons natuurlijk ook wijzen op onvolkomenheden op de website of anderzijds interessante wetenswaardigheden die een plaats verdienen op onze site. Neem kontakt op met de webmaster van SVN. SVN behoudt zich het recht voor bepaalde artikelen/inbreng te weigeren.